Печат

Утрото на 11 ноември 2006 година е. Природата нежно и плавно се обагря в невероятна феерия от цветове. Едва пробудила се, аз се втурвам навън, за да усетя времето. Божествен и прекрасен е небосводът. Tрептя от радост – и последното условие е изпълнено, за да извършим поредната добрина на ДЦ ”Слънце”. Прогнозите на синоптиците бяха за студено и дъждовно време и много хора ми се обадиха разтревожени: ”Какво ще правим, ако вали дъжд?” А ние, слънчевите хора знаем, че Бог е с нас при осъществяването на добрите ни прояви. И денят беше слънчев, топъл и спокоен, за да можем да изживеем възторга от поредното залесяване.

Този път поехме към квартал “Младост” в град Варна, към СОУ ”Гео Милев” – едно от най-големите варненски училища. Още при първото ми идване останах очарована от стопаните му и от тяхното отношение към децата и към природата. Училищният двор е голям и добре поддържан, с красиво оформени площадки и градини. Днес ние щяхме да дообогатим тази красота с 96 туи, 6 кестена, 6 албиции и храсти, за да се оформи зелена ограда. След време като порасне, тя ще осигурява чист въздух на малчуганите, играещи в училищния двор.

Започнаха да прииждат деца и възрастни, нарамили инструменти, за да се включат доброволно в това начинание, кой с каквото може. И в миг грейнаха сърцата и лицата на деца и възрастни. Всеки се втурна пръв да засади своето дърво и въпреки повредата в микробуса ни и забавянето на разнасянето на дърветата, ние заедно се справихме - само за четири часа. Не съм виждала по-бързо преобразяване на хората. Някои засаждаха първото дърво в живота си и това беше невероятно преживяване за тях. Викаха ме и тук и там, за да кажа как да го направят най-добре.

За хубавото ни настроение се погрижиха децата от вокална група “Дъга”, Танчето омеси с много любов най-хубавата погача, а Нед раздаде сандвичи, за да подкрепи работещите. Накрая на всяко дърво грейна слънчице с името на детето, което го е засадило и с пожелание всяко дете да се грижи с любов за своето дърво и да раснат заедно.

Благодаря на училищното ръководство за доброто организиране на децата!

Благодаря на всички, участвали в залесяването!

Благодаря ви, че ме направихте щастлива!

С много любов! Елена


Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!