Печат

Лято е. Време за срещи с любими хора и приятели. И у дома дойдоха гости, каква радост. Моя приятелка, живееща в Кипър, пристигна с двете си деца и с нейна близка. Реши да ползва градския транспорт и преминавайки през подлеза на спирка “Евксиноград”, изживя ужас от вида му, а и не можа да даде отговор на тригодишния си син – защо е толкова мръсно? И светкавично реши – “отивам да го почиствам.” И така, заловихме се заедно: тя – Жанет, аз и нашият приятел Недко. Обути в гумени ботуши, нарамили метли, чували и ръкавици, се запътихме да почистим единственото в близост безопасно място за преминаване на пешеходци – подлезът, намиращ се на магистралата за “Златни пясъци”.

Мръсотията беше голяма, прахът ни затрупа изцяло, а Жанет пееше – пееше песни за България. Желанието й беше, след като го изчистим да напишем, че ние - трима приятели - сме го почистили за вас с любов. Но още на следващия ден боклуците започнаха отново да се струпват и тя се отказа да пише каквото и да е.

Аз се обръщам с молба към Вас, които мислите като нас и живеете в местност “Евксиноград”, да се събираме веднъж седмично, за да почистваме подлеза, през който преминаваме ежедневно. Може би ще се включи електротехник, който ще постави поне две осветителни тела да го осветяват вечер.

Очаквам Ви с много любов!

 

Елена

юли, 2006

Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!