Печат

“Кой ще каже какво е любов, кой ще каже?

Дали шум на море или дъх на планинско усое,

или среща случайна на някоя градска пиаца,

или нежна целувка сред бавния ритъм на танца?...”

 

Може ли някой да даде обяснение на тази толкова кратка дума, с толкова богато съдържание?

Има ли друга дума, която може да обхване всемира? Толкова често чувана, толкова обикновена и толкова неразбрана. Бих казала, дума - океан.Толкова близка и толкова далечна.

Ние сме различни, с различни потребности и възможности, с различни претенции, но на всички нас в една или в друга степен не ни достига толкова познатото и толкова неосъзнатото чувство любов. Забързани в ежедневието си, в търсенето на пътя и на себе си, дирейки необикновеното в живота забравяме, че пътят ни не може да бъде пълноценен, възторжен, ако го вървим без любов. Незнайно къде по пътя си, ние сме се оперирали от това си чувство и незнайно защо свързваме това чувство с болката, а не с радостта. И тази гледна точка е станала причина да се отдалечим от нашия Създател и да възприемем борбата в живота като единствено възможен начин за постигането на целите ни. И ние започваме битки във всички посоки, с всичко и с всички, за да докажем,че можем да се справим с всичко и с всички сами. Че единствено от нас зависи всичко случващо се.

Лутайки се във всички посоки, изучавайки всички сфери на живота, до които се докосваме, ние достигаме до простата истина, че всичко това няма смисъл, ако няма любов. И започваме да я търсим. Търсим я неистово във всички посоки, с всякакви методи и средства. Заблуждаваме се, че я намираме в това или в онова, в този или в онзи и страданието ни се увеличава, защото тя все ни се изплъзва, вкарва ни в лабиринти, в заблуждения, защото просто сме объркали посоката. А пък тя, любовта, се е заключила с девет ключа вътре в сърцето ни. Толкова дълго сме се надлъгвали с нея, та сега тя няма да ни се даде лесно. Ще ни се наложи да я ухажваме, да я изучаваме, след като толкова пъти сме се отказвали от нея, търсейки други посоки в живота. Ще поиска да се разголим, да останем лице в лице с нея, да си признаем грешките, да се пречистим от тях, за да останем кристално чисти като нея, за да можем да се слеем и да продължим живота си заедно. Защото само и единствено тя може да ни отведе при нашия Създател, който ни е сътворил с много любов.

 

С много любов, Елена

15.07.2006 г.


Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!