Печат

Ние, хората, сме дошли на Земята, за да се учим от всички и от всичко, което ни заобикаля. Но в живота ни се получава точно обратното. Още едва проходили и проговорили, ние започваме да учим околните. И вместо още в ранна възраст да научим децата си, че те трябва да се учат и вслушват в заобикалящата ги среда, ние им се радваме, как те, малките, ни наставляват и напътстват отначало на игра, после на сериозно. Така малкият човек израства уверен, че след като са го слушали баба, дядо, мама, татко, значи трябва да го слушат и останалите. И той набира все по-голяма скорост в обучаването им, като пропуска златния си шанс да се разтвори в прекрасната среда, в която живее и да се учи от всеки миг, защото всеки изпуснат миг е изпуснато познание, опитност, осъзнаване, за които всъщност сме се въплътили в човешки тела.

И така миг след миг, ден след ден, година след година ние пропускаме шанса, който сме получили, идвайки на Земята, да вървим пътя си, защото губейки времето си да учим другите, самите ние оставаме неуки, неразбрани, неудовлетворени от факта, че те не ни чуват, не ни разбират, не се подчиняват на това, на което ги учим.

А колко лесен би бил животът, ако дадем свободата на всеки един самостоятелно да търси своя път към Истината, а ако му е нужна помощ, да го подкрепим с нашата опитност, познание, с осъзнатите си мигове, но без да натрапваме нашата Истина и нашия път. Нашата истина си е наша истина – тя е следствие на нашия извървян път.

Другите ще достигнат до своята истина, следвайки своя си път. И така, сбирайки истините на всеки един в едно, те - нашите истини, ще осветяват пътя ни напред в нашата еволюция. Спирайки развитието на другите, с налагането на собствените ни истини, ние отлагаме във времето еволюцията на човечеството – защото само всеобхватната истина изгражда пълноценна еволюция, с осъзнатото участие на всеки един. Всеки от нас има еднакви права от Бога. Тогава, защо отстраняваме инакомислещите от пътя си, когато разберем, че не са такива, каквито на нас ни се харесват? Всичко трябва да е достъпно за всички, така както Създателят ни е дал достъп до всяко едно негово творение. Не е редно да си мислим, че ние сме привилегированите, отбраните, елита, а да подритваме другите. Защото, ако наистина сме по-големи по осъзнатост от другите, то ние трябва да се грижим за тях с любов.

Представете си, че човечеството е заринато с отпадъци и за да се спасим, е необходима опитността на клошарите. Представете си, че преминавайки в друго измерение ни е необходим всеобщ екстаз, за да повишим вибрацията, която излъчваме. Тогава ще се сетим за най-древната професия, която е учила хората на физически екстаз и ще благодарим за опитността, през която сме преминали, защото тя е помогнала на някои от нас, овладявайки физическия екстаз, да осъзнаят духовния екстаз – състоянието, което ни дава възможност да надскочим себе си и да разберем, че е възможен полетът ни – стига да го пожелаем. Всяка една опитност е необходима в нашето развитие и ние трябва да благодарим на тези, които са се нагърбили с изучаването на много трудни опитности, защото ние не бихме могли, нали?

Всъщност, може ли някой да каже, на коя част от тялото си е благодарен, коя от тях му върши най-много работа, коя според него е положителна и коя отрицателна? Знам, че ще отговорите – всичко ни е необходимо. Но нали черният дроб сбира замърсената кръв, а червата отпадъците? Защо приемаме тяхната функция? Защото ни е необходима.
А ако погледнем на човечеството като цялост, като единен организъм, кой би могъл да каже, кое в него е необходимо и кое трябва да оперираме, да премахнем. Не е ли по-добре да го пречистим, възстановим и облеем с любов?

Всичко съществуващо е необходимо и ние не можем без нито един от нас!

Всеки един от нас е важен и значим в цялостния организъм, образуващ човечеството!

Аз благодаря и се прекланям пред опитността, преживяна и осъзната от всеки един!

С безгранична любов! Елена

 

23 април 2006 г.

Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!