Печат

“…и когато убие и последния елен,

и когато улови и последната риба,

и когато отсече последното дърво,

тогава човекът ще разбере,

че парите не стават за ядене…”


Ще позволим ли това да се случи, или ще направим всичко според силите и възможностите си за бъдещето на планетата, човечеството, на децата ни?

Само преди век, стремежът на предците ни е бил да предадат Земята на бъдното поколение, в по-добро състояние, oтколкото те са я получили от предците си. Днес замисляме ли се над това, в какво състояние ще предадем планетата на идващото след нас поколение…?

Спомняте ли си, как изглеждаше земята, когато правехме първите си стъпки на нея и как прохождат на нея днес, нашите деца?

Не мислите ли, че и ние както предците ни, трябва да им я предадем чиста?

Ние всички обичаме децата си и сме се устремили да увеличаваме благосъстоянието им, за да бъде животът им по-лесен, но всичко това ще има ли смисъл. ако няма чисти: въздух, вода, земя, слънце?

Състоянието на земята ни е тревожно и вече не е възможно отделни хора, организации, правителства, държави, да се справят с опустошителното влияние на човечеството върху планетата. Тя отдавна ни показва с жеги и наводнения, че има нужда от нашата помощ, обич и подкрепа, че вече не е в състояние да се справя сама. Но ние чуваме ли я?...

Ние доброволците от Духовен център ”Слънце”, вече две години се стремим да залесяваме дворовете на училища и детски градини, заедно с деца, родители, учители. Почистваме плажни ивици, паркове, поляни, според нашите възможности, но виждаме колко малко е това, което правим, на фона на заобикалящата ни действителност и искаме нашият зов да бъде чут от повече хора:

Елате с нас да правим добрини! Заедно можем да постигнем всичко!

Всеки може да организира приятелския си кръг и заедно да почистват, залесяват. Не е трудно да се търси терен, защото замърсяването е дошло до домовете ни, а замърсяването на въздуха и водата е проникнало в телата ни. Работа има за всички.

И ако истински обичаме децата си, ще си подадем ръце, за да направим възможен бъдещия им живот, на нашата красива, планета Земя.

 

22.09.2007г.

С много любов! Елена

 

Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!