Печат

За обща медитация

 

На 22 септември 2006 г. бяхме на гости при нашите приятели от гр. Стара Загора. Приятелството ни е свързано с един голям човек Спас Мавров. Преди време той дойде във Варна и две години бяхме пленени от неговите езотерични лекции – прекрасни години, с невероятни преживявания. Толкова силно се сляхме с него в едно, та когато ни каза, че напуска Варна, ние бяхме шокирани. Не можехме да си представим живота без него. Благодаря му за истинското приятелство! След време той сформира група в гр. Стара Загора и от няколко години се срещаме с нея в Мадара. През септември тази година ние им бяхме на гости за първи път. Там бе и Христо от гр. София. Очароваха ни с невероятната организация, която бяха направили, с труда който бяха положили, за да преживеем прекрасно дните заедно. Поканиха ни в Старозагорските минерални бани – едно от многото райски кътчета на нашата родина. Тяхното свято място е “Богородична стъпка”. До тази скала - от където в древността е бликал извор, вече има изграден параклис. Тук идват все повече и повече хора и умиротворяват сърцата си. В деня на плодородието на Земята, те бяха организирали молебен. Всички носехме даровете на природата отгледани в нашите дворове. Получи се невероятно изобилие от плодове и зеленчуци, погачи, които бяха осветени от отеца. Осветена беше и водата, която носехме. След това приготвихме трапеза от даровете на природата. Старозагорци бяха поканили Йорданка Николова, която сподели своите преживявания от контактуването си с Духовните Учители. Задавахме и различни въпроси, на които тя ни отговаряше спокойно и уверено. На следващия ден посетихме мегалита, който се намира в близост до Бузовград, а на връщане минахме през Велико Търново и отдадохме почит на реставрираната и наскоро открита църква светиня на България – църквата “Свети четиридесет мъченици”.

Нашите старозагорски приятели направиха предложение за обща медитация между градовете Стара Загора – Варна – София. Тяхното предложение обсъдихме с приятелите ми, след като се прибрахме във Варна. Денят на обсъждането бе – 30 септември 2006 г. Предварително бях помолила нашата приятелка Румяна, контактуваща с Висшите Учители, за помощ и напътствия. Ето съветите Им, които получихме: Възлюбеният Санат Кумара – “Аз, ще дам някои предложения:

1. Медитацията трябва да се прави всяка неделя в 22 часа, защото тогава Господ Исус Христос приема исканията на земните хора.

2. Тя трябва да се провежда винаги много организирано, като всеки в дома си намери уединение, отправи молитвата “Отче наш” и се концентрира върху искането Господ Исус Христос да обедини енергиите на всички участници.

3. Не е нужно да се съсредоточава вниманието върху Земята, а трябва да се визуализира животът на нея, какъвто искате да бъде. За тази цел визуализирайте хората, които са чисти, добри и мъдри. Когато те са такива, и Земята ще бъде красива. Нейното бъдеще се определя от хората. Затова не е нужно да работите с природата като причина, а като следствие от същността на човека.

4. Ако всеки от вас направи тази медитация без да се впуска в подробностите, а се съсредоточи върху тази представа, в която хората си помагат да разширяват все повече съзнанието си и да живеят според това, което знаят, вашата енергия ще бъде много голяма помощ за Духовната Йерархия.”

Следва информация от Учителя на Света Ел Мория:

“Аз съм приятно удовлетворен от желанието ви да помогнете. Но вашата задача е много по-голяма от една медитация. Вие сте хората, които трябва да дадат пример на другите как трябва да живеят. Много пъти сме казвали, че ако е важно върху какво медитирате, още по-важно е за какво живеете. И ако си отговорите правилно на този въпрос, промяната ще настъпи много по-бързо.”

Възлюбеният Санат Кумара (в процеса на обсъждането):

“Вие сте много искрени и изпълнени с желание да направите нещо за доброто на Мирозданието. Но това не зависи само от вашето желание.Това е волята на Господ Исус Христос, който Е готов да приеме енергията на всеки от вас, за да я употреби там, където е нужно за Висшето Добро на живота навсякъде.”


Аз, се обръщам с молба към всички, които желаят да се включат в общата медитация между градовете Стара Загора – Варна – София, да го направят според указанията на Духовните Учители – всяка неделя в 22 часа.

 

7.10.2006г.

С много любов! Елена

 

Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!