Печат

Скъпи приятели,

Днес се случи нещо абсолютно необяснимо от гледна точка на човешката логика, няма да го коментирам, само ще го разкажа, защото нямам думи за коментар.

Снощи получих съобщение по телефона от приятелка рускиня, че в понеделник се затваря приютът за кучета в Никозия и 120 кучета и 30 котки ще бъдат умъртвени.

Знам, че всичко се случва с причина, но това не значи, че трябва да си седя и да гледам безучастно, само защото не знам причината.

Реших, че след като това съобщение идва именно при мен, това определено значи нещо и следователно аз изисквам някаква реакция от себе си. После ще анализирам каква е била и колко висока оценка ще й поставя. Сега е време за действие, за да взема отношение по проблема.

Намерих телефона на приюта, до към 11 часа звънях, но се включваше телефонен секретар, на когото оставих две съобщения да ми се обадят, но така и никой не позвъни и досега.

В 11 ч. написах аз един смс и реших да го изпратя до всички мои приятели и познати в Кипър, независимо от кой град, със зов за помощ, човещина и любов. Нина седеше мълчаливо до мен и ме гледаше съчувствено. Изпратих съобщенията и не минаха и две минути и започнаха да ми звънят от всякъде – съобщенията не спираха да се самоизпращат от моя мобилен телефон!!! Изключих телефона – нищо. Извадих сим картата – също нищо. Щом я включех обратно, започваха да ми звънят отвсякъде!

Обадих се на повреди – отговори непозната жена, на която разказах, че телефонът ми не спира да изпраща съобщения и всеки един от хората го е получил по няколко десетки пъти, но не мога да спра този процес. Тя ми каза „знам и аз го получих няколко пъти!”

Повече от 20 минути служителите се мъчеха да разберат какво става и единственото, което можаха да ми кажат е, че нещо е станало със системата и аз няма да платя за това. След няколко минути всичко спря, обадиха се хора, които са го получили над 140 пъти! Това стана новина, но по-важното бе, че всички кучета и котки бяха приютени от различни хора от целия остров, като последните останали по време на заснемането са били приютени от Президентството и няколко министри.

И това се случи днес сутринта в 11 часа на мен! Още преди да установя, че изпращането на съобщенията не спира, Нина каза: „Ех, да можеше да го получи целият остров!” И това стана реалност!

Аз нямам думи за коментар, току-що ми се обадиха да включа телевизора на който искам канал – даваха едно и също, как хората вземат едно по едно бездомните животни и ги прегръщат като свои деца! Беше толкова трогателно! Ами какво мога да кажа, освен БЛАГОДАРЯ от душа и сърце от името на тези, които не могат да говорят!

Благодаря и на вас, приятели мои, които изпълвате сърцето ми с любов и желание да творя красота всеки път, когато извикам някой от вашите образи пред очите си!

Прегръщам ви с много топлина и обич и ви благодаря за хубавите думи и високите оценки!

И нека продължава да бъде Любов и Светлина!

Жени

 

Saturday the 17th. ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!